logo

dziwne-niezrozumiałe
Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?

Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu. Cukier biały - stołowy to sacharoza, w której skład wchodzi glukoza i fruktoza w stosunku 1 do 1. Fruktoza jest bardziej słodka od glukozy, jeśli więc zwykły cukier biały będzie miał większą domieszkę fruktozy będzie słodszy.
Popularne pytania
Co Napoleon oddał carowi w zamian za utworzenia Księstwa Warszawskiego?
Czy w 1920 roku mogła powstać niepodległa Białoruś?
Dlaczego ramiona ośmiornic nie zawiązują się w supeł?
Ile pieniędzy ukradła bezpieka z budżetu III RP?
Czy twoja poduszka pełna jest odchodów?
Co mają wspólnego gry i ból?
Który ssak żyje najwyżej na świecie?
Chrematofobia to lęk przed ....?
Czy cebulę i ziemniaki powinno się trzymać razem?
Czy kawa zbożowa zawiera kofeinę?
Ile musiał pracować robotnik w zakładzie Forda, aby kupić nowy samochód w 1919 roku?
Ile pocisków w ciągu minuty jest w stanie wystrzelić polska armatohaubica Krab?
Jak szybko rośnie broda?
Dlaczego pszczoły nie zapylają kwiatów kakaowca?