logo

zdrowie-medycyna
Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?

Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?
Zdaniem większości specjalistów - nie, fale elektromagnetyczne nie tylko nie niszczą wartościowych składników (witamin, minerałów), ale chronią je w większym stopniu niż smażenie czy gotowanie. Potrawa nie ma bowiem styczności z gorącą powierzchnia czy wodą, która wypłukuje cenne składniki. Należy pamiętać, że w mikrofalówce podgrzewane są jedynie cząsteczki wody, które stopniowo oddają energię cieplną.
Popularne pytania
Ile pokoi ma największy hotel w Polsce?
Ile złota znajduje się w przeciętnym samochodzie?
W jaki sposób serwis wykrywa, że smartfon został zalany i nie podlega gwarancji?
Ilu szefów dyplomacji III RP było kapusiami na usługach bezpieki PRL?
Czy Prusy miały być częścią II RP?
Jak jest po niemiecku "Zamknij się!"?
Kto jako pierwszy wprowadził sztafetę olimpijską?
W którym kraju można studiować porno?
Co mają wspólnego Hitler i Napoleon?
Jakie było ostatnie przesłanie R.Reagana do Amerykanów?
Jest ponad osiem razy większe od Polski i nie ma dostępu do morza, co to za państwo?
Kto statystycznie częściej korzysta z usług prostytutek - Niemcy czy Hiszpanie?
Na świecie jest więcej graczy czy kierowców?
Jak często zmieniać i czyścić szczotkę do włosów?