logo

człowiekJak wyglądały słodycze w czasach, w których nie znano czekolady i cukru?

Jak wyglądały słodycze w czasach, w których nie znano czekolady i cukru?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

W czasach, w których nie znano cukru i czekolady rolę słodyczy pełniły owoce i orzechy maczane w miodzie. W starożytnych Egipcie obtaczano miodem ziarna drzewa świętojańskiego, daktyle, migdały, figi, natomiast Grecy i Rzymianie to samo robili z kwiatami i łodygami roślin, czy orzechami z sezamem.
KM bez tajemnic UWAGA! Jesteś singlem, masz kłopoty w związku ... czas to zmienić! Tylko na czas pandemii bestsellerowy ebook "Kobiety i mężczyźni bez tajemnic" ostro zjeżdża z ceny z 30 zł na 18 zł!

Setki książek w jednej. Wykorzystaj czas wolny i zdobądź przewagę wiedząc więcej od innych. Czas promocji ograniczony.
Popularne pytania
Dlaczego Napoleon ogłosił się cesarzem?
Jak powinno się jeść hamburgera?
Jakie wynalazki pojawiły się wraz z realizacją programu Apollo?
Do czego kiedyś służyła marynarzom cytryna?
Który znany kierowca Formuły 1 nie ma prawa jazdy?
Kto ma większy pęcherz moczowy - kobiety czy mężczyźni?
Które ziemie po I wojnie zostały przez Polskę zaanektowane wbrew decyzji Francji i Wielkiej Brytanii?
Które miasto miało zostać stolicą Polski po zburzeniu Warszawy w 1944 roku?
Co najczęściej znajduje się w damskiej torebce?
Czy istnieją ludzie, którzy nie czują bólu?
Czym się różni hot-dog amerykański od francuskiego?
Który z ptaków żyje najdłużej?
W czym meble drewniane są lepsze od pozostałych?
Czy spośród owoców cytrusy mają w sobie najwięcej witaminy C?