logo

porady-trikiJak prawidłowo gotować na parowarze?

Jak prawidłowo gotować na parowarze?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Aby bezbłędnie gotować na parowarze należy pamiętać o kilku kwestiach: ryby, mięso należy umieszczać zawsze pod warzywami, nie należy gotować nierozmrożonego jeszcze mięsa, które psuje wtedy smak potrawy, najniższe piętro parowara nigdy nie powinno być na siłę zapchane, przez to para jest blokowana i ma problemy z wydostaniem się w górę. Na samym dole, czyli w miejscu najgorętszym powinny znaleźć się produkty, które wymagają najdłuższej obróbki cieplnej. Należy zawsze pamiętać, aby gotowane produkty nie miały kontaktu z wodą (co najmniej 2,5 cm nad nią). Przed rozpoczęciem gotowania nie należy potrawy solić, równie dobrze można to zrobić już na talerzu. Smak potraw z parowara można zdecydowanie poprawić używając ziół i przypraw. Należy pamiętać, by jak najrzadziej podnosić górną pokrywę, częste zaglądanie wydłuża czas gotowania.
Popularne pytania
W którym rozwiniętym kraju matki onanizują kilkuletnich synów, aby ich uciszyć?
Dlaczego Rosjanie dokonali ludobójstwa podczas Obławy Augustowskiej?
Za jakie badania można otrzymać Ig Nobla?
Jak wygląda najtrudniejsza akrobacja na desce surfingowej?
Czy palenie marihuany jest groźne dla płuc?
Który afrykański kraj nigdy nie był niczyją kolonią?
W jaki sposób ziemniaki trafiły na Wyspy Brytyjskie?
Czy kobiety popełniały seppuku?
Jak utrudnić pracę kelnerce/kelnerowi?
Który z drapieżników nabija swoje ofiary na druty kolczaste?
W którym kraju zakazano siorbania podczas jedzenia zupy w miejscach publicznych?
Czy każda kobieta może karmić piersią?
Dlaczego muzykom trudniej uczyć się przy muzyce?
Jak brzmiały ostatnie słowa Lorda Vadera tuż przed śmiercią?