logo

porady-triki
Jak prawidłowo gotować na parowarze?

Jak prawidłowo gotować na parowarze?
Aby bezbłędnie gotować na parowarze należy pamiętać o kilku kwestiach: ryby, mięso należy umieszczać zawsze pod warzywami, nie należy gotować nierozmrożonego jeszcze mięsa, które psuje wtedy smak potrawy, najniższe piętro parowara nigdy nie powinno być na siłę zapchane, przez to para jest blokowana i ma problemy z wydostaniem się w górę. Na samym dole, czyli w miejscu najgorętszym powinny znaleźć się produkty, które wymagają najdłuższej obróbki cieplnej. Należy zawsze pamiętać, aby gotowane produkty nie miały kontaktu z wodą (co najmniej 2,5 cm nad nią). Przed rozpoczęciem gotowania nie należy potrawy solić, równie dobrze można to zrobić już na talerzu. Smak potraw z parowara można zdecydowanie poprawić używając ziół i przypraw. Należy pamiętać, by jak najrzadziej podnosić górną pokrywę, częste zaglądanie wydłuża czas gotowania.
Popularne pytania
Które państwo sponsorowało powstanie listopadowe?
Jak lepiej przyswoimy wiedzę - czytając książkę papierową czy e-booka?
Czy po urodzeniu dziecka waga kobiety wraca do wyjściowej?
Czy próby germanizacji Polaków dotyczyły tylko czasów bismarckowskich?
Czy po sposobie mówienia mężczyzny, kobieta może stwierdzić czy mu się podoba?
Które produkty można zamrażać, a które nie?
Czy starożytni Grecy potępiali antykoncepcję?
Produkcja, której gry była droższa - Destiny czy GTA V?
Które zawody mogą zniknąć w najbliższych latach?
Co to za wynalazek?
Jaki procent Polaków wierzy, że Bóg wysłuchuje ich modlitw?
W jakim kraju miesiąc przed ślubem obowiązkiem przyszłej panny młodej jest poświęcenie jednej godziny dziennie na płacz?
Jak szybko rozpoznać font użyty w grafice?
Ile kobieta potrzebuje czasu, by zdecydować się na powrót do byłego partnera?