logo

człowiekDlaczego lody z każdym liźnięciem smakują mniej intensywnie?

Dlaczego lody z każdym liźnięciem smakują mniej intensywnie?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Nie tylko lody, wszystko co jemy ma ścisły związek z pracą mózgu i naszej umiejętności tzw. adaptacji. Pierwszy smak dowolnej potrawy zawsze będzie najbardziej intensywny, każdy następny będzie już mniej wyrazisty. Zjawisko adaptacji ma również zastosowanie w przypadku innych zmysłów np: z czasem przestajemy zwracać uwagę na tykający zegarek, podobnie odgłosy ulicy przy której mieszkamy ....
KM bez tajemnic UWAGA! Jesteś singlem, masz kłopoty w związku ... czas to zmienić! Tylko na czas pandemii bestsellerowy ebook "Kobiety i mężczyźni bez tajemnic" ostro zjeżdża z ceny z 30 zł na 18 zł!

Setki książek w jednej. Wykorzystaj czas wolny i zdobądź przewagę wiedząc więcej od innych. Czas promocji ograniczony.
Popularne pytania
Kiedy wynaleziono kibelek ze spłuczką?
Ile zapłacił Znicz Pruszków za transfer Roberta Lewandowskiego z Legii?
Ile litrów piwa wypija przeciętny Polak w ciągu roku?
Jak przechowywać wodę?
Czy żółwie powinny jeść jak najwięcej owoców i warzyw?
Który kraj po I RP miał być przez Rosję rozebrany i zlikwidowany?
W jakim polskim mieście żyje najwięcej osób z nazwiskiem Troll?
Czy można przewidzieć śmierć?
Jest zima, bo Ziemia jest daleko od Słońca?
Kiedy obchodzony jest dzień "Dzień buraka"?
Jaką długość miał rekordowy krokodyl?
Co myśli o nas kot?
Jak lepiej przyswoimy wiedzę - czytając książkę papierową czy e-booka?
Z jakiej mąki powstaje najzdrowszy chleb?