logo

chemiaCo sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Co sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

reakcja Maillarda, reakcja pomiędzy zawartymi w mięsie aminokwasami a cukrami redukującymi
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Wszystko zawdzięczamy reakcji Maillarda, czyli serii reakcji chemicznych wywołanych obróbką termiczną (pieczenie, smażenie). Dochodzi ...
Tylko dla strefy Premium.
Popularne pytania
Jaki jest czwarty stan skupienia?
Jakie są korzyści spania z psem lub kotem?
Który kraj był inicjatorem rozbiorów Rzeczypospolitej?
Za ile lat ludzie będą musieli opuścić Ziemię?
Czy starożytni Grecy potępiali antykoncepcję?
Kto mógł kupić pierwsze tabletki antykoncepcyjne?
Jakie bakterie i wirusy znajdują się na ludzkich rękach?
Kiedy można wstać od stołu?
Czy chińskie pismo składa się z alfabetu?
Co oznacza imię “Andrzej”?
Czy słuchając muzyki podczas biegu poruszamy się szybciej?
Jaka jest największa ryba na świecie ?
Jak chronić włosy przed wypadaniem?
Które materiały w kuchni lubią bakterie?