logo
chemia

Co sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Co sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

reakcja Maillarda, reakcja pomiędzy zawartymi w mięsie aminokwasami a cukrami redukującymi
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Wszystko zawdzięczamy reakcji Maillarda, czyli serii reakcji chemicznych wywołanych obróbką termiczną (pieczenie, smażenie). Dochodzi wtedy do ...
Aby otrzymać dostęp do rozbudowanych odpowiedzi wystarczy kupić dowolną naszą książkę. Każdy zakup książki to pomoc. Dzięki Państwa hojności mogliśmy wesprzeć Fundację Śląskiego Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Wszystkim klientom księgarni bardzo dziękujemy.
( księgarnia serwisu )
Dwa powiązane pytania, o których pewnie nie wiesz
Popularne pytania
Który ssak żyje najwyżej na świecie?
Czy noszenie kolorowych spodni przez mężczyzn może prowadzić do impotencji?
Czym można czyścić fugi?
Co jest głośniejsze: samolot odrzutowy czy krewetka?
Czy ropucha olbrzymia wytwarza substancję wywołującą u ludzi halucynacje?
Jakie czynniki wpływają na stan skupienia substancji?
Jakiego światła liście prawie wcale nie pochłaniają?
Co należy zrobić, gdy porwie nas prąd morski?
Dlaczego po uderzeniu w głowę pokazują się gwiazdy?
Co oznacza skrót "APSIK"?
Jak długo rozkładać się będzie wyrzucona guma do żucia?
Czy dźwięk rozchodzi się szybciej w wodzie czy w powietrzu?
Dlaczego zginął Sylvester Briddell Jr.?
Z jakiego włoskiego miasta pochodzi potrawa car­pac­cio?