logo

zdrowie-medycyna
Czy parówki są szkodliwe?

Czy parówki są szkodliwe?
Nie, o ile wiemy co kupujemy :)

1. Należy się wystrzegać parówek z niską zawartością mięsa, z MOM, z dużą zawartością tłuszczu i chemicznymi polepszaczami.

2. Im więcej mięsa w parówce tym ona lepsza np. >90%. Dzięki dużej zawartości mięsa po ugotowaniu jest ona zdecydowanie twardsza.

3. Im krótsza lista składników tym lepiej! Nie należy się obawiać niektórych składników, które wydają się podejrzane np: kwas askorbinowy, czyli zwykła witamina C, cytrynianu sodu (sól sodowa kwasu cytrynowego), aceroli (tropikalny krzew owocowy), błonnik, hydrolizatów białek i skrobi.

4. Parówki z dużą ilością mięsa nie mogą być tanie.

Popularne pytania
Ile czasu potrzebują zombie, aby opanować świat?
Które cyfry uważane są w Chinach za pechowe?
Czy wafle ryżowe są tuczące?
Co budziło największy strach Niemców podczas bitew kampanii wrześniowej?
Które schorzenia można wyleczyć siłą woli?
Dlaczego ćwiczenia fizyczne są tak korzystne dla mózgu?
W którym roku dziecko rozpoznaje siebie w lustrze?
Który chiński władca rozkazał zakopać żywcem całą armię przeciwnika?
Czy nagość w reklamie pomaga w sprzedaży produktu?
Który kraj był największym właścicielem burdeli w historii świata?
Na świecie więcej osób umiera z powodu działań wojennych czy samobójstw?
Które zwierzę ma najmocniejszą pupę na świecie?
Które pismo można czytać od lewej do prawej, od prawej do lewej, góra dół i dół góra?
Dlaczego biedronki mają kropki?