logo

zdrowie-medycyna
Czy chleb tuczy?

Czy chleb tuczy?
Zjedzenie kromki białego chleba powoduje szybki wzrost poziomu glukozy we krwi (jest prawie pozbawiony błonnika), a następnie poziom ten bardzo szybko opada i człowiek szybko odczuwa głód. Dobrej jakość chleb wytworzony z mąki o niskim stopniu przemiału nie tylko jest bogaty w minerały, witaminy i błonnik, ale daje poczucie sytości (3-4 godziny), a to przekłada się na trzymanie wagi. Węglowodany dostarczają energii, a duża ilość błonnika daje uczucie sytości na kilka nawet godzin.
Popularne pytania
Dlaczego powstał GPS?
Który zmysł jako pierwszy traci człowiek, gdy umiera?
Co znajduje się na zdjęciu?
Którego dnia najczęściej dopada nas śmierć?
Czy można poprzez uścisk dłoni zdominować rozmówcę?
Czy pokrycie całego ciała farbą jest śmiertelne?
Czy Polska mogła wygrać wojnę z Niemcami w 1939 roku?
Które polecania diagnostyki sieciowej Windows 10 warto znać?
Czy Jurij Gagarin w swoje pionierskiej podróży w kosmos wziął ze sobą alkohol?
Z jaką prędkością przeszywa nas ból?
Czy margaryna jest zdrowsza od masła?
Jakie są naturalne sposoby pozbycia się bólu głowy?
Które potrawy Adolf Hitler lubił najbardziej?
Czy wiesz co przedstawia zdjęcie?