logo
zdrowie-medycyna

Które produkty sprawiają, że szybciej jesteśmy syci i mniej jemy?

Które produkty sprawiają, że szybciej jesteśmy syci i mniej jemy?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Mięso wieprzowe, polędwica wołowa, kurczak, makrela, śliwki, awokado, morele, banany, płatki owsiane, soczewica i migdały
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Za poczucie sytości odpowiadają dwa aminokwasy (arginina i lizyna), które mają wpływ na komórki mózgowe zwane tanycytami. Komórki podejmują ...
Aby otrzymać dostęp do rozbudowanych odpowiedzi wystarczy kupić dowolną naszą książkę. Każdy zakup książki to pomoc. Dzięki Państwa hojności mogliśmy wesprzeć Fundację Śląskiego Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Wszystkim klientom księgarni bardzo dziękujemy.
( księgarnia serwisu )
Dwa powiązane pytania, o których pewnie nie wiesz
Popularne pytania
Dlaczego Marks sympatyzował z polskimi ruchem niepodległościowym?
Czy Polacy wiedzieli, że w 1939 roku nie możemy liczyć na wsparcie wojskowe Wielkiej Brytanii?
Ile kolców ma jeż?
Jak prawidłowo wymówić słowo "Delete"?
Co umożliwiło powstanie opozycji w PRL w latach 70-tych?
Co bardziej uzależnia - pizza czy czekolada?
Dlaczego dystans biegu maratońskiego wynosi 42 km i 195 metrów?
W której części ciała człowieka znajduje się mięsień krawiecki?
Czy we śnie można czytać?
Czy krzyżówki poprawiają pamięć?
Czy cebulę powinno się trzymać w lodówce?
Skąd wziął się pomysł umieszczenia herbaty w torebce?
Co grozi mieszkańcowi Delhi za użycie plastikowej torby?
Która polska plaża nad Bałtykiem jest najszersza?