logo

porady-triki
Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?

Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?
Tak, ciepłe produkty nie tylko można, ale i trzeba wkładać do lodówki. Nie można jedynie do lodówki wkładać bardzo gorących produktów, bo mogą np. uszkodzić półkę lodówki. Zasada jest natomiast taka, że im szybciej włożymy potrawę do lodówki tym mniej bakterii zdąży się namnożyć. Temperatura panująca w lodówce oczywiście nie zatrzyma namnażania się bakterii, ale nieco spowolni ten proces, dlatego też trzymane w lodówce potrawy z dnia na dzień będą tracić swoje walory smakowe i z czasem nie będą nadawać się do spożycia. Niektóre jak np. gotowany ryż powinno się jeść praktycznie natychmiast po ugotowaniu.
Popularne pytania
Dlaczego pies ugniata swoje legowisko?
Dla której aktorki Joseph Goebbels absolutnie "stracił głowę"?
Dlaczego w sklepach najczęściej jest puszczana powolna i relaksująca muzyka?
Czym można czyścić fugi?
Po ilu sekundach milczenia w telefonie cisza staje się niezręczna?
Jak się poprawnie pisze: na co dzień czy na codzień?
Jak rozmieścić żywność w lodówce?
Czy pieczarki powinno się obierać?
W którym roku i gdzie pojawił się pierwszy w sieci baner reklamowy?
Którego kraju flaga znajduje się na zdjęciu?
Ile kalorii spalamy w ciągu godziny śpiewania?
Czy komputer przyniesiony z mrozu i uruchomiony może się z tego powodu zepsuć?
Na jakiej wysokości znajdowała się najwyżej położona ludzka osada?
Dlaczego w Rzymie obalono republikę?