logo

zdrowie-medycynaCo wybierać - oleje tłoczone na zimno czy na ciepło?

Co wybierać - oleje tłoczone na zimno czy na ciepło?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Oleje rafinowane (na ciepło) można używać do wszystkich potraw, natomiast tłoczonych na zimno tylko do potraw na zimno (sałatki)
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: To zależy od tego, co czego chcemy je użyć. Oleje "na ciepło" są dodatkowe rafinowane, czyli oczyszczane*, natomiast "na zimno" nie. ...
Tylko dla strefy Premium.
Popularne pytania
Dlaczego kwiaty są często umieszczane przy wejściu do sklepu?
Ile w Polsce mieszka osób o nazwisku “Ci*a”?
Który gatunek zwierząt ma największy procent homoseksualistów?
Jakie śniadanie jest najlepsze na kaca?
W którym roku pojawiła się po raz pierwszy sztafeta biegnąca ze zniczem olimpijskim?
Jak wyostrzyć zmysł węchu?
Który kraj dobrowolnie pozbył się własnej broni atomowej?
Ile związków chemicznych znajduje się w jednej filiżance kawy?
Ile razy częściej u osób z migrenami występuje depresja?
Bambus to trawa czy drzewo?
Na co w Iranie może zostać skazana osoba, która czterokrotnie została złapana na piciu alkoholu?
Ile gestów wykonuje przeciętny rozmówca podczas godzinnej rozmowy?
Jak dużo Polaków spożywa alkohol samotnie?
Który amerykański prezydent jako pierwszy odwiedził Rosję?