logo
zdrowie-medycyna

Czy brokuła lepiej jeść surowego czy gotowanego?

 
Czy brokuła lepiej jeść surowego czy gotowanego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

W wyniku obróbki termicznej brokuły tracą nie tylko witaminy i minerały, ale również działające przeciwnowotworowo - sulforafany
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Brokuły gotowane czy przygotowywane na parowarze tracę najcenniejszy swój składnik – mirozynazę, który wraz z glukorafaninem bierze udział w ...
Aby otrzymać dostęp do rozbudowanych odpowiedzi wystarczy kupić dowolną naszą książkę. Każdy zakup książki to pomoc. Dzięki Państwa hojności mogliśmy wesprzeć Fundację Śląskiego Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Wszystkim klientom księgarni bardzo dziękujemy.
( księgarnia serwisu )
Dwa powiązane pytania, o których pewnie nie wiesz