logo

różnościZ czego produkuje się cydr?

Z czego produkuje się cydr?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Cydr, inaczej jabłecznik – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1,2–8,5%. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. (wiki)
Popularne pytania
Ile kilogramów można schudnąć podczas zdobywania Mount Everestu?
Co jest nie tak w Pomniku Obrońców Wybrzeża, który stoi w Gdańsku na półwyspie Westerplatte?
Co jest jednym z największych wyzwań dla naszego umysłu?
Jak himalaiści sikają w "strefie śmierci"?
Jak zhakować grę “Wiedźmin 3: Dziki Gon”?
Których obszarów Rosjanie nie chcieli oddać Niemcom podczas IV rozbioru Polski w 1939 roku?
Co można powiedzieć o zaletach i wadach żucia gumy?
Co ma więcej linii kodu - oprogramowanie obsługujące Facebooka czy system Windows 7?
Kiedy odbyła się ostatnia ceremonia koronacyjna króla Polski?
Jak zapobiec rumieńcom?
Co może obniżyć poziom IQ?
Do czego można wykorzystać stare damskie rajstopy?
Dlaczego głośna muzyka przeszkadza nam się skupić?
Jak jest po francusku “odwal się!”?