logo

biologia-anatomiaIle czasu potrzebują bakterie, aby przedostać się na leżący np: na podłodze produkt spożywczy?

Ile czasu potrzebują bakterie, aby przedostać się na leżący np: na podłodze produkt spożywczy?
Naukowcy zbadali prędkość przemieszczania się pospolitych bakterii okrężnicy (E. coli) oraz gronkowca złocistego. Najszybciej bakterie poruszają się po wilgotnych produktach i powierzchniach, gorzej im szło po dywanie. Produkt musiał przebywać na podłodze minimum 5 sekund.
Popularne pytania
Z czego składa się japońska potrawa - shirako?
W jakim kraju lekarz może badać kobiece narządy, jednak nie może na nie patrzeć?
Czym zajmowali się podczas wojny oficerowie Smiersza?
Gdzie jest więcej chrześcijan - w Chinach czy we Włoszech?
Ile kalorii ma sperma?
Jak niemowlaki odczytują emocje dorosłych?
Który rodzaj pizzy jest w Polsce popularniejszy - Pepperoni czy Margerita?
Dlaczego kobietom w ciąży ciemnieją brodawki?
W jakim kraju rodzi się najwięcej rudzielców?
Czy pierwsi chrześcijanie byli za zniesieniem niewolnictwa?
O czym świadczą bruzdy na paznokciach?
Który przywódca państwa zaproponował USA wysłanie 10 tys. kobiet w celach prokreacyjnych?
Ilu bogów jest czczonych przez ludzkość?
Jak w Wielkopolsce i na Śląsku mówi się na ziemniaki?