logo

różnościDlaczego hamburgery z McDonalds'a nie ulegają zepsuciu ?

Dlaczego hamburgery z McDonalds'a nie ulegają zepsuciu ?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Co wpływa na rozrost pleśni: konserwanty w mięsie i bułce, sól, niska wilgotność, brak kontaktu z zarodnikami pleśni, brak dostępu do powietrza w miejscu produkcji burgera. Okazało się, że kluczowym powodem wytrzymałości burgera jest wilgotność. Otóż przechowywane burgery szybko traciły wagę, co oznaczało, że wyschły, a bez wilgoci nie rozwinie się pleśń. McDonald używa w swoich burgerach cienkich bułek i mięsa, wyschną zanim zgniją, oto cała tajemnica trwałości. Oczywiście burger zamknięty w szczelnym plastikowym worku szybko zgnije. Przy okazji warto wiedzieć, że według amerykańskiej Agencji Żywności i Leków w burgerze występuje średnio 38 różnych pestycydów, ale nie mają one wpływu na psucie się produktu.
Popularne pytania
Jak uniknąć zaparć?
Przed którym polskim pomnikiem klęknął kanclerz Niemiec w 1970 roku?
Dlaczego Chińczycy wybrali komunizm?
Czy głośne mówienie do siebie jest oznaką choroby psychicznej?
Ile bakterii znajduje się na stopie człowieka?
Czy muzyka może mieć działanie narkotyczne?
Co to jest?
Jaką najwyższą prędkość uzyskał na torze kierowca F1?
Czy rosyjscy rewolucjoniści wspierali Polaków w walce o niepodległość?
Czy herbatę powinno się zalewać wrzątkiem?
Od czego nie może powstrzymać się chory na koprolalie?
Kto ma więcej włosów: dziewczyny rude czy blondynki?
Czy wiesz co przedstawia zdjęcie?
Na jakim mieście wzorowana jest część GTA: Vice City?