logo

porady-trikiCzy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Czy wegetarianie częściej chorują?
Które afrykańskie państwo miało króla - Polaka?
Jak najłatwiej ożywić wspomnienia?
Co to jest?
Jaka jest najtańsza metoda odchudzania i co mają do tego niedźwiedzie?
Jak się nazywa najwyższy szczyt Ałtaju Mongolskiego?
Czy to prawda, że w Japonii wybudowano grającą drogę?
Jaka jest średnia głębokość oceanów na Ziemi?
Co jest najczęstszą przyczyną kłótni w związkach?
Jak szybko trzeba jechać, aby przechytrzyć radar?
Ile mieszkańców liczyły USA w połowie XIX wieku?
Czy osoby, które trzymają jedzenie w kuchni na widoku są z reguły chudsze od tych, co je chowają w szafkach?
Z czego po­wsta­je herbata Earl Grey?
Kto jako pierwszy użył sformułowania "surfować po Internecie"?