logo

porady-triki
Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?
Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
W którym kraju iPhone kosztuje najtaniej, a gdzie jest najdroższy?
Kiedy ludzie zaczęli siać w rzędach?
Co to jest “arachnefilia”?
W którym kraju świata przeprowadzono kampanię tępienia wróbli i much?
Ile czasu potrzebuje mózg na podjęcie decyzji, czy człowiek będzie do kogoś żywił jakieś głębsze uczucia?
Ile dziennie powinno się pić herbat?
Jakie choroby zwiastują zmiany na skórze pod pachami?
Jaka jest przeciętna temperatura w kosmosie?
Jak sprawdzić, czy bateria w laptopie jest zużyta?
Jaka muzyka jest najlepsza w restauracjach, a jaka w fast foodach?
Czy aktywność zapobiega rakowi?
Ile razy w ciągu roku Ziemia okrąża Słońce?
Co zrobić, aby szybko zapamiętać czyjeś imię?
Ile wzrostu osiągnąłby człowiek, gdyby nie przestał rosnąć?