logo

porady-trikiCzy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Co było bezpośrednim powodem powstania Tadź Mahal?
Czy pijawki rzeczywiście potrafią leczyć?
Dlaczego II RP nie miała króla?
Czym zajmują się naukowcy w Wielkim Zderzaczu Hadronów (LHC)?
Dla nazistowskich marksistów wrogiem były inne rasy, a dla komunistów w Rosji?
Które koty polują w stadach?
Czy psy mają pępek?
Które części ciała człowieka są tak unikalne, jak odciski palców?
Co miało dać carskiej Rosji panowanie nad światem?
Ile czasu trwa jedna kwarta w koszykówce w meczach NBA?
Czy do lat sześćdziesiątych XX wieku Polaków obejmował zakaz osiedlania się w bogatszych dzielnicach Detroit?
Ilu duńskich żołnierzy zginęło podczas wojny niemiecko-duńskiej w 1940 roku?
Kto jako pierwszy użył sformułowania "surfować po Internecie"?
Ile dni zajmuje kontenerowcom przewiezienie towaru z Chin do Europy?