logo

porady-trikiCzy "świeże" pieczywo w supermarkecie jest zdrowe?

Czy

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Trudno takie pieczywo uznać za zdrowe, najpierw producent ciasta wypieka je w 65-85 procentach, w kolejnym etapie ciasto jest zamrażane (najczęściej przy użyciu ciekłego azotu). Tutaj może nastąpić długa przerwa, gdyż tak przygotowane i zabezpieczone ciasto może sobie w magazynie czekać miesiącami. Żeby wyglądało jak z reklamy musi być nafaszerowane konserwantami np: E282, E202, substancjami antypleśniowymi, barwnikami np: karmel nadaje brązowej skórki. Kiedy ma już trafić na półki jest rozmrażane w specjalnych komorach i ponownie wypiekane. Osoby o słabych żołądkach, astmatycy, uczuleniowcy, dzieci, kobiety w ciąży oraz matki karmiące, powinny możliwie jak najrzadziej spożywać tego typu pieczywo.
Popularne pytania
Z jakiego powodu nosaczom grozi wyginięcie?
Czego nigdy nie powinno się robić przy dziecku?
Czy na początku XIX wieku więcej poddanych cara potrafiła czytać i pisać po polsku niż po rosyjsku?
Czy lepiej uczyć się języka obcego krócej i intensywniej czy dłużej i mniej intensywnie?
Które z wymienionych gwiazd mają polskie korzenie: Scarlett Johansson, Justin Bieber, Marilyn Manson, Charles Bronson, Eminem?
Dlaczego Mars jest rdzawo-czerwony?
Jak głośny jest wystrzał z broni?
Jak się ubrać na pogrzeb?
Od ilu decybeli człowiek odczuwa ból?
Czy rekiny mają kości?
Które cechy sprawiają, że kobieta jest idealną kandydatką na żonę?
Które cyfry uważane są w Chinach za pechowe?
Czy ideologia gender powstała ze strachu?
Jak mieli na imię rodzice Harry'ego Pottera?