logo

porady-triki
Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?

Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?
Smażenie prowadzi przede wszystkim do strat w zawartości kwasów omega3 (utleniają się), wprowadza natomiast do ryby węglowodany i tłuszcze wielonienasycone długołańcuchowe. Najlepiej wiec ryby piec, gotować, albo grillować.
Popularne pytania
Do kogo bardziej się przywiązują koty, do kobiet czy mężczyzn?
W którym roku poległ ostatni Żołnierz Wyklęty Europy Środkowej?
W którym polskim mieście najłatwiej znaleźć żonę?
Jak długo rozkładać się będzie wyrzucona guma do żucia?
Na terenie którego państwa znajduje się wyspa królików?
W których krajach napiwek jest gestem obraźliwym?
Ilu członków załogi ma lotniskowiec klasy Nimitz?
W którym roku wdrożono mit "nieskazitelnego Wehrmachtu"?
W którym państwie samobójstwo karane jest grzywną?
Jakie słowa są najczęściej wypowiadane przez uczniów?
Ile kosztuje wysłanie balonu stratosferycznego?
Jaki procent młodych ludzi w Polsce mieszka z rodzicami?
Ile wynosi rekord bramek strzelonych przez zawodowego piłkarza w jednym meczu?
Ile waży litr 40 proc. wódki?