logo

porady-triki
Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?

Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?
Smażenie prowadzi przede wszystkim do strat w zawartości kwasów omega3 (utleniają się), wprowadza natomiast do ryby węglowodany i tłuszcze wielonienasycone długołańcuchowe. Najlepiej wiec ryby piec, gotować, albo grillować.
Popularne pytania
Czy herbata ma wpływ na postrzeganie innej osoby?
Które z międzynarodowych sieci handlowych działających w Polsce zapłaciły podatek CIT w 2011 roku?
Czego koty nauczyły się przebywając z ludźmi?
Skąd się wzięło słowo "zdziesiątkować"?
Ile kartek papieru zajmuje dowód matematyczny działania 1+1=2?
Jak Piłsudski oceniał ostateczne granice II RP?
W których krajach sprzedaż Red Bulla w sklepach jest zakazana?
Czy Mao wskazał oficjalnie swojego następcę?
Kto jako pierwszy ostrzegał, że "rewolucję obyczajową" na Zachodzie wspiera ZSRR?
Dlaczego niektóre balsamy do ust posiadają kwas salicylowy?
Kto jest założycielem buddyzmu?
Ile bakterii jest w wodzie święconej?
Z jakich zbóż wytwarza się piwo?
Skąd pochodzi nazwa Sony?