logo
zdrowie-medycyna

Co należy jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego?

Co należy jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Błonnik (50-60 gram dziennie), warzywa, owoce, ryby, kwasy Omega-3 oraz spożywanie dwóch jabłek dziennie
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Weganie i wegetarianie wykazują o 22 procent niższe ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, natomiast osoby, które dodatkowo jadły ryby ...
Aby otrzymać dostęp do rozbudowanych odpowiedzi wystarczy kupić dowolną naszą książkę. Każdy zakup książki to pomoc. Dzięki Państwa hojności mogliśmy wesprzeć Fundację Śląskiego Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Wszystkim klientom księgarni bardzo dziękujemy.
( księgarnia serwisu )
Popularne pytania
Z jaką prędkością poruszają się najszybsze windy na świecie?
Jak się pisze “dwu i pół letni” czy “dwuipółletni”?
Jak wyglądałby polski rząd, gdyby Janusz Korwin Mikke wygrał wybory?
Dlaczego w PRL-u część szkół miała schrony przeciwlotnicze?
W jakim języku pisał Leonardo da Vinci?
Które państwo jako pierwsze zaczęło oznaczać towary "made in ...."?
Dlaczego bobry budują tamy?
Od kiedy w Polsce tytuły szlacheckie i arystokratyczne przestały mieć znaczenie prawne?
Co się dzieje z niepuszczonymi bąkami?
Z którego przedmiotu korepetycje są najdroższe?
Która ze znanych firm odzieżowych zaprojektowała mundury SS?
Jak jest po węgiersku “proszę”?
Kiedy powstała pierwsza placówka dyplomatyczna państwa Izrael w Watykanie?
Czy na terenie Polski istnieje składowisko odpadów promieniotwórczych?