porady-triki
Jak odświeżyć czerstwy chleb?
1. Należy chleb pokroić na kromki i umieścić w tosterze lub opiekaczu na około 5 minut.
2. Można również delikatnie zwilżyć chleb wodą i włożyć do gorącego (ok. 180 stopni) piekarnika na kratkę na ok.3 minut.
3. Szczelnie owiń w foliową torbę i włóż do zamrażalnika. Po wyjęciu rozmrażaj w folii w temperaturze pokojowej.
4.Do szczelnego pojemnika włóż obrane i poćwiartowane jabłko. Po nocy pieczywo powinno nabrać wilgoci.
5. Polej chleb mlekiem i posmaruj masłem, następnie owiń szczelnie aluminiową folią i włóż do rozgrzanego piekarnika (ok.140 stopni) i trzymaj przez 15 minut.
2. Można również delikatnie zwilżyć chleb wodą i włożyć do gorącego (ok. 180 stopni) piekarnika na kratkę na ok.3 minut.
3. Szczelnie owiń w foliową torbę i włóż do zamrażalnika. Po wyjęciu rozmrażaj w folii w temperaturze pokojowej.
4.Do szczelnego pojemnika włóż obrane i poćwiartowane jabłko. Po nocy pieczywo powinno nabrać wilgoci.
5. Polej chleb mlekiem i posmaruj masłem, następnie owiń szczelnie aluminiową folią i włóż do rozgrzanego piekarnika (ok.140 stopni) i trzymaj przez 15 minut.