logo

zdrowie-medycynaCzy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Jak się okazuje nie jest regułą, że mięso paczkowane jest zawsze gorsze od tego serwowanego w mięsnym luzem. Niektóre badania wykazały, że w przypadku mięsa mielonego paczkowane jest mniej narażone na rozwój bakterii (test niemieckiej Fundacji Warentest z 2004). Według wielu osób jeśli nie masz pewności co do źródła i jakości sklepu lepiej kupić paczkowane.
Popularne pytania
Dlaczego słońce zachodząc zmienia kolor?
Jak długo trwa przeciętnie wypicie półlitrowego kufla piwa?
Jak mężczyzna witał kobietę w I Rzeczypospolitej?
Dlaczego szybowce są przeważnie białe?
Ilu średnio adoratorów musi pocałować kobieta, żeby znaleźć "tego jedynego"?
Co to za urządzenie?
Co lepiej pić w upał - gorącą herbatę czy zimny napój?
Uzupełnij cytat
Czy praca w biurze typu open space wpływa negatywnie na pracę?
Dlaczego niektóre mięsa można jeść na surowo?
Czy Dawid Ben Gurion, urodzony w Polsce założyciel państwa Izrael, był ateistą?
Czy kajuty pierwszej klasy na Titanicu były wyposażone w łazienki?
Dlaczego ludzie mają mniej włosów na ciele niż małpy?
Częściej kłamiemy twarzą w twarz czy poprzez smsy?