logo

porady-triki
Jak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?
Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Jak pozbyć się kataru siennego?
W którym roku III Rzesza zwodowała najwięcej okrętów podwodnych?
Czy kobieta może być uczulona na własne dziecko?
Ile godzin dziennie może spać kot?
Dlaczego im szybciej obraca się karuzela tym wyżej podnoszą się krzesełka?
Czy króliki puszczają bąki?
Ile osób uciekło z niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau?
Czy publiczne toalety w starożytności były wspólne dla kobiet i mężczyzn?
Czy smog wpływa na zdrowie dziecka w brzuchu matki?
Czy Litwa odzyskała niepodległość po wkroczeniu Niemców w 1941 roku?
Jak szybko rosną paznokcie?
Który ptak ma zwyczaje podobne do ssaka?
Ile trzeba mieć pieniędzy, aby uruchomić własną restaurację Telepizza?
W którym państwie samobójstwo karane jest grzywną?