logo

porady-trikiJak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Czy niewidomi ludzie widzą w snach?
O ile procent może zwiększyć się sprzedaż w sklepie dzięki odpowiednio dobranej muzyce?
Dlaczego stal nierdzewna nie rdzewieje?
Dlaczego płaczemy krojąc cebulę?
Z jakiego powodu zakazano kiedyś pokazywania filmów z Myszką Miki?
Jaką temperaturę ma jądro Ziemi?
Ilu Polaków deklaruje wyznanie katolickie?
Jaki trening wykonywał Bruce Lee?
Skąd pochodzi słowo "penis"?
Czy w I RP była arystokracja?
Co zrobić kiedy Windows 10 odmówi zapisu lub uruchomienia pliku?
Ile ważył najcięższy mężczyzna świata?
Przy jakim widoku ze szpitalnego okna ludzie szybciej zdrowieją?
W które miejsce na Ziemi najczęściej uderzają pioruny?