logo

różności
Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?
Naukowcy wykorzystali do sprawdzenia tego zjawiska najpotężniejsze źródło (akcelerator cząsteczek) promieniowania X (rentgenowskiego) na świecie. Badacze zaobserwowali proces przechodzenia cząsteczek płynnego tłuszczu na powierzchnię czekolady, po skrystalizowaniu utworzyły one biały osad. Osad ten jest naturalny i nieszkodliwy dla zdrowia.
Popularne pytania
Z czym można porównać ból porodowy?
Co było bezpośrednim powodem, że z buraków cukrowych zaczęto produkować cukier?
Z jakimi zapachami psy mylą zapach heroiny?
Koty mają słabość do kocimiętki, a lwy do ......
Jak Czesi obchodzą Wigilię?
Dlaczego nie można prowadzić hodowli pająków?
Jak wyglądał podczas II wojny światowej nalot dywanowy?
Ile rozbiegu potrzebuje Airbus A380, aby wystartować?
Skąd się wzięła nazwa firmy “Apple”?
Pod jakimi hasłami naziści zdobyli władzę w Niemczech?
Kto wygrał bitwę pod Maratonem?
Czy pilot samolotu zawsze mówi pasażerom prawdę?
Co zrobić, aby podczas zmiany wysokości ochronić uszy przed nieprzyjemnym uczuciem?
Na którym miejscu w Europie znalazła się Polska pod względem kradzieży w sklepach?