logo

porady-triki
Jakie mleko powinno znaleźć się w przygotowywanej kawie?

Jakie mleko powinno znaleźć się w przygotowywanej kawie?
Temperatura mleka nie powinna być większa niż 70 stopni Celsjusza, powyżej tej temperatury białko ulega ścięciu i mleko zmienia smak, ma to oczywiście niebagatelny wpływ na sam napój. Bariści doradzają, aby wybierać mleko z 3,2 proc. zawartością tłuszczu, "spienienie" jest wtedy łatwiejsze i efekt utrzymuje się dłużej niż przeciętnie. Jeśli chodzi o gatunek kawy, to do mlecznych kaw najlepsze są mieszanki arabiki i robusty.
Popularne pytania
Co Hitler chciał zrobić z Krymem?
Czy Francuzi byli przygotowani w 1939 roku do przełamania Linii Zygfryda?
Co bardziej odpowiada za idealną sylwetkę: dieta czy aktywność fizyczna?
Który owoc jest w Polsce najpopularniejszy?
Kiedy śpimy gałki oczne są nieruchome czy w ruchu?
Jak się nazywa pierwsza całkowicie polska konstrukcja samolotu odrzutowego?
Co zrobiła Litwa na wieść o niemieckim ataku na Polskę?
Jak rozpoznać fałszywy banknot?
Po czym poznać, że ktoś spocił się ze strachu?
Kto jako pierwszy powołał do życia państwo świeckie?
Jak w prosty sposób zwiększyć sprzedaż dań w lokalu?
Którą książkę rtm.Pilecki cenił najbardziej?
Co zrobić z klapkami na plaży?
Co umożliwiło zwycięstwo wojsk pruskich nad austriackimi w 1866 roku?