logo

porady-triki
Jakie mleko powinno znaleźć się w przygotowywanej kawie?

Jakie mleko powinno znaleźć się w przygotowywanej kawie?
Temperatura mleka nie powinna być większa niż 70 stopni Celsjusza, powyżej tej temperatury białko ulega ścięciu i mleko zmienia smak, ma to oczywiście niebagatelny wpływ na sam napój. Bariści doradzają, aby wybierać mleko z 3,2 proc. zawartością tłuszczu, "spienienie" jest wtedy łatwiejsze i efekt utrzymuje się dłużej niż przeciętnie. Jeśli chodzi o gatunek kawy, to do mlecznych kaw najlepsze są mieszanki arabiki i robusty.
Popularne pytania
Jakimi słowami Piłsudski zwrócił się do Ukraińców w maju 1921 roku?
Czego nietypowego używa wydra morska do przechowywania pokarmu?
Czy banany mogą być szkodliwe?
Za którą książkę Henryk Sienkiewicz otrzymał nagrodę Nobla?
Jak się pisze: frekfencja czy frekwencja?
Które z powyższych słów są w belgijskich szkołach zakazane: "Boże Narodzenie", "Wielkanoc", "karnawał"?
Ile człowiek widzi kolorów?
Jakich kolorów nie widzą psy?
Co oznacza imię Piotr?
Co to jest “pareidolia”?
Czy dobrze jest dla wzroku, gdy światło pada na ekran komputera?
W produkcji których produktów Polska jest w ścisłej światowej czołówce?
Co to za urządzenie?
Co oznacza słowo antropomorfizm?