logo

psychologia
Dlaczego kanapki zrobione przez kogoś innego smakują lepiej?

Dlaczego kanapki zrobione przez kogoś innego smakują lepiej?
.... podobno chodzi tutaj o sam proces przygotowywania, który jest na tyle długi, aby się nam zdążył opatrzyć. Mówiąc wprost, najlepiej smakuje kiedy nie widzimy samego procesu przygotowawczego (napięcie związane z oczekiwaną nagrodą w postaci posiłku pozostaje na wysokim poziomie), możemy np: zobaczyć grubego kucharza z brudnymi włosami i zapuszczonymi paznokciami, chęć spożycia wtedy "siada". Po za tym, kto zjadłby kiełbasę, gdyby zobaczył cały proces jej produkcji?
Popularne pytania
Ile trzeba chodzić, aby spalić 1 kg tłuszczu?
Co to jest aseksualizm?
Czy da się podrobić czyjeś pismo?
Co musiał zrobić po śniadaniu każdy uczeń elitarnej szkoły w Eton w XVII wieku?
Gdzie prawo zabrania trzymania samotnych świnek morskich?
Gdzie smartfon częściej ulega uszkodzeniu - w toalecie czy w salonie?
Co to za samochód?
Czy w tęczy można zobaczyć kolor różowy?
Czy można poprzez uścisk dłoni zdominować rozmówcę?
Jaki procent Polek udaje orgazm?
Do czego służyły kiedyś kanarki w kopalni?
Gdzie jest więcej chorobotwórczych bakterii - na desce do krojenia czy na desce klozetowej?
Jak uniknąć ataku agresywnego człowieka?
Jaki procent Nowego Jorku stanowią tereny zielone?