logo

porady-trikiDlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Czy czytanie zwykłych książek różni się od czytania z e-czytników?
Dlaczego Rosjanie zamordowali polskich oficerów w 1940 roku?
Co zrobić, aby podczas zmiany wysokości ochronić uszy przed nieprzyjemnym uczuciem?
Czy Niemcy i Polacy różnią się genetycznie?
Dlaczego dla Turcji Ukraina jest państwem kluczowym?
Od kogo Francuzi chcieli kupić samoloty po Monachium w 1938 roku?
Jak się pisze “pośrodku” czy “po środku”?
Czy malutkie koty nie potrafią wyciągać pazurów?
Czy w konkurencji rzutu młotem mężczyźni i kobiety miotają taką samą kulą?
Jak wytresować kota?
Czy istnieją ssaki, które potrafią zrzucać skórę?
Studia kończy więcej kobiet czy mężczyzn?
Dlaczego ziewamy?
Co to za część ciała?