logo

porady-triki
Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?
Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Czy leworęczni żyją krócej od praworęcznych?
Kogo Francuzi prosili o pomoc w obliczu militarnej klęski w 1940 roku?
Dlaczego mężczyźni nie powinni jeździć rowerem?
Jak w naturalny sposób pozbyć się wzdęć?
Które alkohole mogą dobrze wpływać na trawienie?
Który paznokieć rośnie najszybciej?
Która wyszukiwarka konkuruje w Polsce z Googlem?
Która nacja na świecie nazywa Polaków Hamanami (śmiertelnymi wrogami)?
Czy wirusy są żywe?
Ilu carów zostało zamordowanych w trakcie rewolucji październikowej?
Dlaczego hamburgery z McDonalds'a nie ulegają zepsuciu ?
W jaki sposób sól pojawia się w morzu?
Krzyżówką jakich ras jest pitbull terrier?
Gdzie pada więcej deszczu na Antarktydzie czy na Saharze?