logo

porady-triki
Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?

Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?
Tak, dobry chleb żytni stopniowo twardnieje (po ok. tygodniu jest już bardzo twardy), chleb z mąki pszennej czerstwieje szybciej od żytniego, natomiast dowolny chleb z dużą zawartością chemii ... pleśnieje.
Popularne pytania
Czego nie można robić w indyjskiej restauracji, gdzie biesiaduje się pośród ciał zmarłych osób?
Które zwierzęta w zoo stanowią przyczynę największej ilości urazów swoich opiekunów?
Co ułatwia nam mnemotechnika?
Co oznacza, kiedy wymioty mają lekko gorzki posmak?
Co oznacza odwrócony krzyż?
Czy woda przewodzi prąd?
Co po staropolsku oznaczało słowo “ruch*ć”?
Czy zmęczenie może sprzyjać kreatywności?
Czy w odchudzaniu skuteczniejsze są ćwiczenia krótkie, ale intensywne czy aerobowe?
Który rzymski cesarz jest najwyżej oceniany?
Pod czyim panowaniem Gdańsk stał się jednym z najzamożniejszych miast świata?
Jakiego koloru może być miód?
Co to jest?
Jak się nazywa rosyjski wahadłowiec?